Logo Unidoor
Unieke kijk op design

OVER UNIDOOR

Unidoor heeft een unieke kijk op design, functionaliteit, maatwerk en massaproductie.
Ontdek waarom wij uw B2B partner zouden worden.

Mooie geschiedenis - nog mooiere toekomst

De geschiedenis van Unidoor start bij de creatieve duizendpoot, architect en beeldhouwer Frans Van
Praet. Vanaf eind de jaren zestig maakte hij furore met baanbrekende concepten en meubels in hout. Zoals dat nu eenmaal gaat, nam zoon Lieven Van Praet de passie voor hout en vormgeving van zijn vader over en vond hij zijn professionele roeping in het maken van diens ontwerpen en vervolgens andere meubels en meubelonderdelen op grote schaal.

Lievens passie voor hout, kunst en design staat een nuchtere en rationele kijk op moderne productiemethodes en marktontwikkelingen niet in de weg. Met dezelfde passie en zin voor perfectionisme als bij kunst levert Unidoor op een bijzonder efficiënte wijze repetitief maatwerk af in een bijna volledig geautomatiseerde productieomgeving.

Unidoor is door en door familiaal. In 2018 was het voor Lieven Van Praet en zijn vrouw Cisca van Ravenhorst een grote gebeurtenis om hun dochter Myrthe Van Praet in de zaak te verwelkomen.
Na studies TEW en ervaringen in de vastgoedwereld en banksector, versterkte Myrthe Van Praet het bedrijf als verantwoordelijke voor sales en finance.

Sinds midden 2020 heeft ook dochter Micaëla Van Praet het bedrijf vervoegd. Zij is afgestudeerd in 2020 na studies houttechnologie en leidt nu de productie in hal 2 en is de motor van heel wat technische en organisatorische optimalisaties.

Wij zijn er voor uw interieurbedrijf

Onze meubelfabriek is uitgerust om snel grote aantallen geautomatiseerd maatwerk te produceren. Wij maken uw ontwerpen volgens de regels der kunst en met de kwaliteitsgarantie “made by Unidoor”.

Wij bieden zowel de sporadische B2C klanten als onze vaste B2B partners eenzelfde efficiënte en snelle uitvoering van hun opdrachten. In onze lakkerij werken wij onze keuken- en kastdeuren, meubels en interieuronderdelen af naar uw wens en volgens uw technische voorschriften.

Veel collega houtbewerkers vertrouwen hun panelen en meubels aan onze zorg toe.

Ze kunnen rekenen op een perfecte afwerking en snelle levering.

Interesse? Kom eens met ons praten en ontdek hoe een constructieve samenwerking kan ontstaan.

Onze mensen

Wij stellen een dertigtal werknemers (m/v) in de productieafdeling te werk. De administratie, sales en het dagelijks management is in handen van zeven medewerkers en de zaakvoerder, Lieven Van Praet. De verkoopafdeling beschikt over twee ervaren vertegenwoordigers.

Onze stielmannen en -vrouwen zijn het waardevolste kapitaal in het bedrijf. Hun vaardigheden leerden ze op school en op de werkvloer, hun ervaring groeide gestaag en de kneepjes van het vak werden hen van oud op jong door gegeven.

Daarnaast voorzien wij voortdurende trainingen en bijscholingen voor alle medewerkers. We geloven heel erg in training-on-the-job, waarbij goesting en attitude belangrijker zijn dan diploma’s.

Bij Unidoor zoeken we een oplossing om elk talent te laten ontluiken. Met ondersteuning van onze partners Resoc, De Mast en De Ploeg hebben we twee jonge medewerkers met bijzondere talenten in dienst genomen. Zij hebben zich ondertussen in een klein deelaspect van de productie tot grote stielmannen ontpopt. Hun inzet en dankbaarheid straalt positief af op het hele team.

Video afspelen

Zorg dragen

Als familiebedrijf willen we in al wat we ondernemen een lange-termijn perspectief hanteren. We voelen ons betrokken bij het welzijn van onze klanten, leveranciers, onze medewerkers en de lokale gemeenschap. Wij zijn steeds op zoek naar middelen om onze productieprocessen te optimaliseren en de ecologische voetafdruk te beperken.

Door onze efficiënte processen en machines kunnen we met minder energie- en materiaalverlies produceren. Ons volledig elektriciteitsgebruik wordt door zonne-energie opgewekt en ons wagenpark is grotendeels elektrisch of hybride. Daarnaast wordt ons houtafval tot briketten herwerkt – niets gaat verloren.

We werken momenteel aan een plan om volledig CO2-neutraal te worden in scope 1 en 2 en voorzien compensatie door de aanplanting van bomen. Die bomen planten we samen met onze medewerkers.

In onze lakkerij proberen we bij de keuze van lakken en verven steeds naar een maximalisatie van materiaaleigenschappen bij minimale ecologische impact te streven. Onze houtvoorraden en plaatmaterialen kopen we al jarenlang bij dezelfde betrouwbare partners in. Hout is het duurzaam materiaal bij uitstek mits het uit verantwoord bosbeheer komt. Voor minder dan dat doen we het niet.

Onze meerwaarde voor u

Straffe flexibiliteit

Unidoor biedt straffe flexibiliteit in maatwerkproductie en we streven voortdurend naar perfecte kwaliteit en afwerking in onze productie. Daarnaast hechten we veel waarde aan voor en na service, inclusief technisch advies en stipte opvolging.

Icon catalog

Aanbod

Onze productie laat een enorme flexibiliteit in maatwerk toe.

Icon prijs

Prijs

Onze offertes zijn gedetailleerd en transparant.

Icon communication

Bestelling

Continu streven naar een perfecte kwaliteit en afwerking.
Icon production

Productie

Onze productie laat een enorme flexibiliteit in maatwerk toe.

Icon delivery

Levering

Stipte leveringen binnen de vooropgestelde planning.

Icon order

Facturatie

Correct en helder volgens overeenkomst en geldende tarieven.
Icon Service

Voor- en naservice

Van technisch advies, stipte opvolging en ontzorging maken wij een erezaak.

Tot uw dienst

Lieven Van Praet

Zaakvoerder

Cisca van Ravenhorst

Personeelsverantwoordelijke en boekhouding

Myrthe Van Praet

Sales, marketing en financieel verantwoordelijke

Stefan Hendrikx

Regioverantwoordelijke Limburg (BE en NL)

An Brouwers

Office manager

Imke Nys

Personeelszaken & boekhouding

Jan Schaerlaeken

Productieverantwoordelijke voorbereidingshal

Ben Geudens

Technisch en operationeel verantwoordelijke

Stef Nijs

Verantwoordelijke lakkerij

Micaëla Van Praet

Productieverantwoordelijke

Marc Segers

Orderverwerking & veiligheid