Logo Unidoor
LAKWERK EN BEITSWERK VAN DE HOOGSTE KWALITEIT

B2B lakkerij / spuiterij voor interieur

Poedercoating, structuurlak, satijnlak, hoogglanslak, oliën of beitsen?
Bij ons bent u zeker van een perfecte verwerking en droging.

Uitmuntende resultaten

Lakkerij voor keuken- en interieurbouwers

Onze lakkerij staat hoog aangeschreven bij collega-meubelmakers. Zij vertrouwen hun panelen en meubels aan onze zorgen toe.

De strakke planning, het perfect resultaat en de snelle levering tegen competitieve prijzen maken ons de voorkeurspartner van velen. Het was een bewuste keuze om onze lakkerij ook open te stellen voor onze collega-meubelmakers.

Hierdoor kunnen we onze capaciteit optimaal benutten wat weer ruimte biedt voor grotere investeringen in de technische uitrusting van onze lakkerij.

Op deze manier fungeren we als toeleverancier of B2B partner in lakwerk.

Samenwerken met onze lakkerij?

Verschillende soorten lakwerk aan zeer scherpe prijzen.

Dankzij onze frequentie-gestuurde lakcabines leveren we een uitmuntend resultaat af met alle types lakken tegen interessante tarieven en dit met een minimale milieu-impact.

Bij Unidoor gaan we verder dan alleen het leveren van hoogwaardig lakwerk. We hebben expertise opgebouwd in verschillende gespecialiseerde technieken, waaronder beitswerk, open nerf- en patineertechnieken, metallic-lakken en speciale effecten.

Of je nu de voorkeur geeft aan poedercoating, structuurlak, satijnlak, hoogglanslak, oliën of beitsen, je kunt erop vertrouwen dat we elk project met precisie en zorgvuldigheid uitvoeren.

Wil je graag stalen ontvangen om de juiste afwerking te kiezen?

Vertrouw op onze expertise als B2B-partner in lakwerk en afwerkingstechnieken.

We streven ernaar om jouw verwachtingen te overtreffen en hoogwaardige resultaten te leveren die aan jouw specifieke eisen voldoen. Neem gerust contact met ons op om te bespreken hoe we je kunnen ondersteunen bij jouw lakwerkbehoeften.

Als extra service bieden wij onze klanten ook de mogelijkheid aan om herstellingen op locatie uit te voeren.

Poedercoating - poederlakken

Poederlakken, ook bekend als poedercoaten of poederverven, is een elektrostatisch verfproces waarbij negatief geladen poeder met behulp van perslucht op een geaard substraat wordt gespoten. Dit zorgt ervoor dat het poeder tijdelijk aan het oppervlak hecht, waarna het wordt gesmolten of uitgehard in een oven.

Bij Unidoor hebben we poedercoaten van MDF ook toegepast. Dit heeft reeds in meerdere sectoren zijn plaats verworven. Het voldoet aan de hoogste eisen qua kwaliteit, design-technische complexiteit, milieu en gezondheid.

We sommen de voordelen van het poedercoaten of poedercoating voor u op:

Producten en kleur

Onze lakkerij staat bekend om het gebruik van hoogwaardige lakken, die zorgen voor maximale kras- en slijtvastheid. We vertrouwen voornamelijk op 2-componenten polyurethaanproducten, wat zich vertaalt naar een garantie voor duurzaamheid en langdurige prestaties.

Onze producten worden altijd geproduceerd met de strengste normen voor kwaliteit en milieuvriendelijkheid in het achterhoofd. Hierdoor kunnen we verzekeren dat onze lakken bestand zijn tegen lichtvervaging en uitstekende chemische en fysieke weerstand bieden.

Bij ons krijgt elk meubelstuk de specifieke behandeling die het nodig heeft omdat we begrijpen dat verschillende toepassingen, verschillende vereisten hebben. Een voorbeeld zijn tafel- of werkbladen want deze moeten krasbestendiger zijn dan kastfronten omdat het gebruik hiervan verschillend is. Daarom voorzien we bij tafelbladen een extra trapvernis.

Ons breed scala aan afwerkingskleuren is een factor binnen het bedrijf waarop wij enorm trost zijn. Naast onze standaard kleurwaaiers van zowel beitsen als lakken (NCS, RAL,Sikkens,…), kunnen we met ons eigen kleurlaboratorium zelfs aan de meest specifieke kleurverzoeken voldoen. Bovendien bieden we verschillende afwerkingen aan, waaronder mat, satijn en hoogglans. Ook als u structuurlak wilt, kunt u hierin diverse beschikbare korrelstructuren om uit kiezen.

Hoe lakwerk aanbieden?

Voor een vlotte, veilige en snelle doorloop in onze lakkerij vragen wij u om onderstaande stappen te volgen. De meeste klanten zijn reeds vertrouwd met deze werkwijze. Voor u goederen binnenbrengt of laat afhalen, stuurt u een mail met volgende informatie:

Indien u de definitieve kleur op dat ogenblik nog niet weet, vermeldt u dat u deze later zal doorgeven. Ditzelfde document geeft u mee als de goederen worden afgehaald of worden geleverd.

Zo hebben wij steeds een overzicht van de goederen die bij ons binnenkomen. Voor het binnenbrengen vragen wij u ook om duidelijk aan te geven welke zijde eventueel NIET gelakt moet worden.

Door onze gestructureerde manier van werken proberen wij zoveel mogelijk fouten uit te sluiten en daardoor onze samenwerking steeds te verbeteren.

Heeft u interesse in lakwerk of poedercoating door Unidoor?

Vraag meteen een offerte op maat.

Veelgestelde vragen

Bij Unidoor streven we ernaar om je altijd een op maat gemaakte offerte te bieden, en dat doen we binnen een termijn van slechts twee werkdagen.

Unidoor bezorgt u een aangepast offerte binnen de 2 dagen a.d.h.v. een stuklijst

We adviseren een tweelaagse coating. 

Enkel een elektrostatische MDF plaat kan worden gepoedercoat.

Gepoedercoat MDF is een materiaal dat wordt vervaardigd door houtvezels te combineren met hars, onder hoge temperaturen en druk.

De populariteit van het gebruik van poedercoating op hout neemt toe vanwege de talrijke voordelen die het met zich meebrengt voor zowel fabrikanten als consumenten.

Een belangrijk voordeel is dat poedercoating droog is en geen oplosmiddelen vereist.

MDF poedercoaten is een geavanceerde afwerkingsmethode die steeds meer wordt toegepast in verschillende sectoren, vooral daar waar hoge kwaliteit en aandacht voor design, evenals milieu- en gezondheidsnormen van groot belang zijn.

Bij Unidoor bieden we een innovatieve oplossing voor deze veelbelovende markt. We maken gebruik van de nieuwste applicatietechnologie om een systeem met twee lagen op MDF aan te brengen.De eerste laag is de primer, die het krimpen en uitzetten van het MDF compenseert en zorgt voor een stabiele basis. Vervolgens wordt er een decoratieve en functionele topcoatlaag aangebracht met uitstekende chemische en mechanische eigenschappen.

Enkel op deze manier kunnen we hoogwaardige afwerkingen realiseren die voldoen aan de strengste normen en tegelijkertijd een verfijnde esthetiek bieden voor diverse toepassingen.

Unidoor staat gekend om zijn snelle levertermijnen maar levertijd van lakwerk is afhankelijk van het type lakwerk dat je nodig hebt.