Logo Unidoor

Onze machines

“Wij hebben een traditie van innovatie. In onze hallen en in ons atelier treft u de modernste machines op de markt aan.”

Wist u al dat wij met onze vandikte schuurmachine ook schuren voor andere interieurbouwers?

Als familiebedrijf met een duidelijke lange termijn visie investeren we jaarlijks verder in onze groei. We doen dit enerzijds langs de kant van onze mensen – ons belangrijkste kapitaal – maar zeker ook langs de kant van de machines.

Ze zorgen dat we kwalitatief en efficiënt maatwerk kunnen afleveren tegen scherpe prijzen aan collega keuken- en interieurbouwers. Bovendien maken ze de arbeidsvreugde van onze werknemers alleen maar groter. Wie werkt er nu niet graag met nieuwe, vernuftig ontworpen en ergonomische machines?

We geven u hier graag een overzicht van onze meest recente investeringen van de voorbije twee jaar waardoor we resoluut de richting van automatisatie zijn ingeslagen met ondertussen al drie machines met robottechnologie.

Automatisch platenmagazijn met opdeelzaag

Ook ’s nachts is er tegenwoordig bedrijvigheid in het Unidoor atelier! De platen die de opdeelzaag de volgende dag nodig heeft, worden immers automatisch gesorteerd op volgorde van bewerking om overdag kostbare tijd te besparen.

Door middel van een nieuwe software- en een nieuwe hefinstallatie maakt dit ons platenmagazijn nog wat performanter.

Kantenverlijmer

De kantenverlijmer herkent de barcode en weet op deze manier welke kantenband en lijm hij moet gebruiken.

Hij is uitgerust met een dubbel lijmsysteem, heeft een schuurinrichting voor het fineergedeelte, kiest uit 12+1 kantenbanden en kan dankzij de retour verschillende orders sorteren.

Met deze kantenverlijmer kunnen we verder automatiseren en besparen we tijd in ons productieproces, wat resulteert in een efficiëntere workflow.

Lintzaag

Onze lintzaag is een essentiële machine voor de eerste ruwe zaagbewerkingen in ons proces.

Het wordt tevens ingezet om hout te schulpen. Hierbij gaan we het hout in de lengterichting zagen.

Daarnaast gebruiken we de lintzaag om onze producten een “fijn bezaagd” oppervlakteafwerking te geven. Dit resulteert in  prachtige licht ruwe afwerking.

4-zijdige schaaf

Onze 4-zijdige schaafmachine transformeert het ruwe hout naar een recht, haaks en gladgeschaafd materiaal met behulp van vier spindels.

Hierdoor wordt het materiaal optimaal voorbereid voor verdere productie. Tijdens dit proces worden eveneens verborgen onvolkomenheden uit het hout verwijderd.

Op deze manier zorgen we voor een extra controle op de afgeleverde kwaliteit.

Nieuwe
Investeringen

Investeringen zoals een vandikte schuurmachine, ook wel breedbandschuurmachine genoemd, zorgen ervoor dat bij ons kwaliteit en stukwerk samen gaan en dit tegen scherpe prijzen.

Interesse om met ons samen te werken?

Wij leiden u graag rond in onze hallen en ateliers en tonen u waarom wij uw opdrachten perfect kunnen uitvoeren. Zo kan u met uw eigen ogen zien hoe we efficiëntie, automatisering, energiezuinigheid, veiligheid en ergonomie verzoenen.

Ervaren houtbewerkers

De machine is niets zonder de mens. Onze meest waardevolle productiefactoren zijn de ervaren houtbewerkers en meubelmakers. Met oog voor detail en alle knepen van het vak sturen zij de machines (zoals o.a. onze van dikte schuurmachine) aan. Waar nodig wenden zij zelf hun handen aan om uw meubels en meubelonderdelen te creëren.

Lijmstraat

Unidoor beschikt eveneens over een eigen Lijmstraat. Op deze manier kunnen de fineerplaten voor onze klanten op gepaste wijze opgelijmd worden.

Hierdoor kunnen we een
constante kwaliteit garanderen en onze eigen levertermijnen ook blijven respecteren.

Van dikte schuurmachine

Deze schuurmachine van het merk Biesse, laat ons toe om efficiënter en accurater
te werken en ons gamma uit te breiden.

Ze zorgt voor minder manueel werk en draagt zo bij tot snellere doorlooptijden.

Bovendien hebben we gemerkt dat de machine werkelijk superieure kwaliteit biedt. Door de dwarsrol kan ze ook in patronen scratchen.

5-assige CNC

Onze 5-assige CNC machine biedt uiterst precieze bewerkingen tot op 0.001 mm nauwkeurig en beschikt over een vlakke tafel met een indrukwekkend werkveld van 6000x2000mm.

Deze machine maakt een breed scala aan profileringen, rondingen en organische vormen mogelijk.

Door het revolutionaire “nesting-systeem” freest de machine met minimaal materiaalverlies, wat de efficiëntie aanzienlijk verhoogt.

Paneelzaag

De “Hand Guard” formaatzagen van Altendorf zijn de veiligste ter wereld dankzij het eerste en enige optische detectiesysteem uitgerust met twee optische camera’s.


We beschikken onder andere over een singleflex met enkelzijdig schuinverstelbare zaageenheid en een twinflex met in beide richtingen verstelbare zaageenheid.

Deze machines tonen aan dat veiligheid voor Unidoor prioriteit nummer 1 is!

Schuurrobot

Onze schuurrobot in de lakkerij zorgt ervoor dat we onze capaciteit verder kunnen verhogen.

Er zijn verschillende programma’s waarmee de verschillende soorten deuren geschuurd kunnen worden.

Vorm, korrel, hardheid,… het is allemaal perfect instelbaar.


Heel efficiënt dus!

Veelgestelde vragen

Unidoor kan met de gespecialiseerde van dikte schuurmachine van grote waarde zijn voor uw interieurbouwbedrijf. Deze vandikte schuurmachine is ontworpen om een breed scala aan taken uit te voeren die cruciaal zijn voor hoogwaardige interieurprojecten. Hier zijn enkele voordelen van wat Unidoor met een vandikte schuurmachine voor uw bedrijf kan betekenen:

  • Efficiënt schuren: Onze vandikte schuurmachine kan efficiënt lak- en verfcoatings verwijderen en houtoppervlakken gelijkmatig schuren. Dit bespaart tijd en moeite bij het voorbereiden van materialen voor uw projecten.
  • Hoogwaardige afwerking: De machine zorgt voor een hoogwaardige afwerking van hout en andere materialen, waardoor je interieurproducten er professioneel en verfijnd uitzien, wat de tevredenheid van uw klanten verhoogt.
  • Veelzijdigheid: Onze vandikte schuurmachine kan niet alleen schuren, maar ook borstelen en scratchen waardoor u de flexibiliteit hebt om verschillende oppervlaktebehandelingen uit te voeren met slechts 1 machine.
  • Expertise: Unidoor beschikt over ervaren professionals die bekend zijn met het gebruik van deze machine. U kunt vertrouwen op onze expertise om de gewenste resultaten te bereiken en hoeft u hierbij geen zorgen te maken over de bediening van de apparatuur of beschadigingen van materialen omdat dit voor ons een routineklus is.
  • Tijds- en kostenbesparing: Door onze diensten in te schakelen, bespaart u op investeringen in dure apparatuur en onderhoud. U kunt zich dan richten op andere kernactiviteiten, terwijl wij kwaliteitsvol uw materiaal schuren, borstelen of scratchen.

 

Kortom, met de vandikte schuurmachine van Unidoor kunt u rekenen op nauwkeurige, hoogwaardige en kosteneffectieve oplossingen voor al uw interieurprojecten.

De meerwaarde van een 5-assige CNC is dat de machine voor verschillende manieren kan worden gebruikt , afhankelijk van het doel van de klant. Hieronder geven we alvast enkele kenmerken van onze 5-asser.

Complexiteit van bewerkingen

De 5-assige CNC-machine biedt een grote meerwaarde binnen Unidoor. Zo is er de mogelijkheid om complexere bewerkingen uit te voeren die aan elke precisie voldoen. De naam zegt het al, deze machine is niet gebonden aan 3-assen maar aan 5 assen waardoor er meer dimensionale bewerkingen kunnen worden uitgevoerd. Als het nu gebogen elementen, infrezingen op gedraaide stukken of het vervaardigen van kunstzinnige projecten is, Unidoor helpt je graag verder.

Tijd- en kostenefficiëntie

Nog een groot voordeel van onze 5-assige CNC is dat deze een vlakke tafel heeft wat nesting mogelijk maakt en dus de productiviteit verhoogt en insteltijd aanzienlijk verminderd. Doordat men kan nesten is er ook maar 1 enkele opspanning nodig om het maximale uit een werkstuk te halen wat als uitkomst heeft dat we een minimale verspilling van materiaal hebben. Het leid tot een optimale efficiëntie binnen het bedrijf doordat deze machine meerdere machines vervangt.

De lijmstraat van Unidoor biedt aanzienlijke voordelen voor uw interieurbedrijf en kan een waardevolle aanvulling zijn het productieproces. Hier zijn enkele manieren waarop de lijmstraat van Unidoor een meerwaarde kan bieden:

  • Consistente kwaliteit: Met onze lijmstraat kunnen diverse eindlagen op een uniforme en nauwkeurige manier worden gelijmd. Dit kan fineer, laminaat of kunstof zijn dat we voor u oplijmen. Dit resulteert in een consistente kwaliteit van de opgelijmd plaatmateriaal die u in uw interieurprojecten gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de esthetische aantrekkingskracht en duurzaamheid worden verbeterd.
  • Tijd- en kostenbesparing: Het uitbesteden voor het oplijmen van diverse materialen aan Unidoor bespaart u tijd én geld. Je hoeft niet te investeren in dure apparatuur en kunt de productie efficiënter beheren.
  • Flexibiliteit: Onze lijmstraat kan verschillende type en hoeveelheden platen verwerken, zodat je een breed scala aan ontwerpen en afwerkingen kunt aanbieden aan jouw klanten.
  • Levering op schema: Door samen te werken met Unidoor kunt u de levertermijnen beter beheren en nakomen. We begrijpen hoe belangrijk het is om projecten op tijd af te leveren en we kunnen u ondersteunen om dit te realiseren.
  • Kwaliteitsborging: Onze ervaren professionals zorgen ervoor dat het oplijmen voldoet aan de hoogste normen. Hierdoor kun je vertrouwen op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de materialen die u in uw interieurprojecten gebruikt.

 

Kortom, de lijmstraat van Unidoor biedt uw interieurbedrijf de mogelijkheid om hoogwaardige fineer-, laminaat of kunstofplaten te verkrijgen. Dit stelt u in staat om te voldoen aan de verwachtingen van uw klanten en de concurrentiepositie van uw bedrijf te versterken binnen de interieurbouwsector.