Onze machines

“Wij hebben een traditie van innovatie. In onze hallen en in ons atelier treft u de modernste machines op de markt aan.”

Als familiebedrijf met een duidelijke lange termijn visie investeren we jaarlijks verder in onze groei. We doen dit enerzijds langs de kant van onze mensen – ons belangrijkste kapitaal – maar zeker ook langs de kant van de machines.

Ze zorgen dat we kwalitatief en efficiënt maatwerk kunnen afleveren tegen scherpe prijzen. Bovendien maken ze de arbeidsvreugde van onze werknemers alleen maar groter. Wie werkt er nu niet graag met nieuwe, vernuftig ontworpen en ergonomische machines?

We geven u hier graag een overzicht van onze meest recente investeringen van de voorbije twee jaar waardoor we resoluut de richting van robotisatie zijn ingeslagen met ondertussen al drie machines met robottechnologie.

 

Automatisch platenmagazijn met opdeelzaag

Ook ’s nachts is er tegenwoordig bedrijvigheid in het Unidoor atelier! De platen die de opdeelzaag de volgende dag nodig heeft, worden immers automatisch gesorteerd op volgorde van bewerking om overdag kostbare tijd te besparen.

Door middel van een nieuwe software- en een nieuwe hefinstallatie maakt dit ons platenmagazijn nog wat performanter.

Kantenverlijmer

De kantenverlijmer herkent de barcode en weet op deze manier welke kantenband en lijm hij moet gebruiken.

Hij is uitgerust met een dubbel lijmsysteem, heeft een schuurinrichting voor het fineergedeelte, kiest uit 12+1 kantenbanden en kan dankzij de retour verschillende orders sorteren.

Met deze kantenverlijmer kunnen we verder automatiseren en besparen we tijd in ons productieproces, wat resulteert in een efficiëntere workflow.

Lintzaag

Onze lintzaag is een essentiële machine voor de eerste ruwe zaagbewerkingen in ons proces.

Het wordt tevens ingezet om hout te schulpen. Hierbij gaan we het hout in de lengterichting zagen.

Daarnaast gebruiken we de lintzaag om onze producten een “fijn bezaagd” oppervlakteafwerking te geven. Dit resulteert in  prachtige licht ruwe afwerking.

4-zijdige schaaf

Onze 4-zijdige schaafmachine transformeert het ruwe hout naar een recht, haaks en gladgeschaafd materiaal met behulp van vier spindels.

Hierdoor wordt het materiaal optimaal voorbereid voor verdere productie. Tijdens dit proces worden eveneens verborgen onvolkomenheden uit het hout verwijderd.

Op deze manier zorgen we voor een extra controle op de afgeleverde kwaliteit.

Nieuwe
Investeringen

Zulke investeringen zorgen ervoor dat bij ons kwaliteit en stukwerk samen gaan en dit tegen scherpe prijzen. Zin in samenwerking? Wij leiden u graag rond in onze hallen en ateliers en tonen u waarom wij uw opdrachten perfect kunnen uitvoeren. Zo kan u met eigen ogen zien hoe we efficiëntie, automatisering, energiezuinigheid, veiligheid en ergonomie verzoenen.

Ervaren houtbewerkers

De machine is niets zonder de mens. Onze meest waardevolle productiefactoren zijn de ervaren houtbewerkers en meubelmakers die met oog voor detail en met alle knepen van het ambacht de machines aansturen en waar nodig zelf hun handen aanwenden om uw meubels en meubelonderdelen te creëren.

Lijmstraat

Unidoor beschikt eveneens over een eigen Lijmstraat. Op deze manier kunnen de fineerplaten voor onze klanten op gepaste wijze opgelijmd worden.

Hierdoor kunnen we een
constante kwaliteit garanderen en onze eigen levertermijnen ook blijven respecteren.

Van dikte schuurmachine

Deze schuurmachine van het merk Biesse, laat ons toe om efficiënter en accurater
te werken en ons gamma uit te breiden.

Ze zorgt voor minder manueel werk en draagt zo bij tot snellere doorlooptijden.

Bovendien hebben we gemerkt dat de machine werkelijk superieure kwaliteit biedt. Door de dwarsrol kan ze ook in patronen scratchen.

5-assige CNC

Onze 5-assige CNC machine biedt uiterst precieze bewerkingen tot op 0.001 mm nauwkeurig en beschikt over een vlakke tafel met een indrukwekkend werkveld van 6000x2000mm.

Deze machine maakt een breed scala aan profileringen, rondingen en organische vormen mogelijk.

Door het revolutionaire “nesting-systeem” freest de machine met minimaal materiaalverlies, wat de efficiëntie aanzienlijk verhoogt.

Paneelzaag

De “Hand Guard” formaatzagen van Altendorf zijn de veiligste ter wereld dankzij het eerste en enige optische detectiesysteem uitgerust met twee optische camera’s.


We beschikken onder andere over een singleflex met enkelzijdig schuinverstelbare zaageenheid en een twinflex met in beide richtingen verstelbare zaageenheid.

Deze machines tonen aan dat veiligheid voor Unidoor prioriteit nummer 1 is!

Onze
Missie

"Kwaliteit, levertijd en flexibiliteit: dat is ons motto!"

Vanuit onze unieke kijk op design, functionaliteit, maatwerk en gerobotiseerde massaproductie het productieproces van onze klanten ondersteunen – met de glimlach en zonder zorgen. 

Schuurrobot

Onze schuurrobot in de lakkerij zorgt ervoor dat we onze capaciteit verder kunnen verhogen.

Er zijn verschillende programma’s waarmee de verschillende soorten deuren geschuurd kunnen worden.

Vorm, korrel, hardheid,… het is allemaal perfect instelbaar.


Heel efficiënt dus!