Over ons


De geschiedenis van Unidoor start bij de creatieve duizendpoot, architect en beeldhouwer Frans Van Praet. 

Vanaf eind de jaren zestig maakte hij furore met baanbrekende concepten en meubels in hout. Zoals dat nu eenmaal gaat, nam zoon Lieven Van Praet de passie voor hout en vormgeving van zijn vader over en vond hij zijn professionele roeping in het maken van diens ontwerpen en vervolgens andere meubels en meubelonderdelen op grote schaal. Lievens passie voor hout, kunst en design staat een nuchtere en rationele kijk op moderne productiemethodes en marktontwikkelingen niet in de weg. Eerder biedt deze dualiteit in de genen van de zaakvoerder van Unidoor datgene wat verfrissend en onderscheidend werkt in de sector. Met dezelfde passie en zin voor perfectionisme als bij kunst levert Unidoor op een bijzonder efficiënte wijze repetitief maatwerk af in een bijna volledig geautomatiseerde productieomgeving.

Onze klanten


Houtbewerker, keukenbouwer of interieurinrichter? Wij zijn er voor u.

Onze meubelfabriek is uitgerust om zowel snel geautomatiseerd maatwerk te produceren, als grote aantallen. Wij maken uw ontwerpen volgens de regels der kunst en met de kwaliteitsgarantie “made by Unidoor”. Wij bieden zowel de sporadische klanten als onze vaste partners een zelfde efficiënte en snelle uitvoering van hun opdrachten. En dit steeds op een manier die volledig aan de verwachtingen voldoet. In onze lakkerij werken wij onze keuken- en kastdeuren, meubels en meubelonderdelen af naar uw wens en volgens uw technische voorschriften. Veel collega houtbewerkers vertrouwen hun panelen en meubels aan onze zorg toe. Ze kunnen rekenen op een perfecte afwerking en snelle levering. Kom eens met ons praten en ontdek hoe een unieke samenwerking kan ontstaan.

 

Onze mensen


Bij Unidoor heerst een cultuur van openheid, respect, teamspirit en vertrouwen waarin initiatief, creativiteit en passie voor hout bijzonder goed gedijen. Authenticiteit en betrokkenheid typeren onze managementstijl.

Wij stellen een twintigtal werknemers (m/v) in de productieafdeling te werk. De administratie en het dagelijks management is in handen van drie medewerkers en de zaakvoerder. De verkoopafdeling beschikt over twee ervaren vertegenwoordigers.
Onze stielmannen zijn het waardevolste kapitaal in het bedrijf. Hun vaardigheden leerden ze op school en op de werkvloer, hun ervaring groeide gestaag en de kneepjes van het vak werden hen van oud op jong door gegeven. Daarnaast voorzien wij voortdurende trainingen en bijscholingen voor alle medewerkers. Bij Unidoor zoeken we een oplossing om elk talent te laten ontluiken. Met ondersteuning van onze partners Resoc, De Mast en De Ploeg hebben we twee jonge medewerkers met bijzondere talenten in dienst genomen. Zij hebben zich ondertussen in een klein deelaspect van de productie tot grote stielmannen ontpopt. Hun inzet en dankbaarheid straalt positief af op het hele team.

Onze machines


Wij hebben een traditie van innovatie. In onze hallen en in ons atelier treft u de modernste machines op de markt aan. 

Zulke investeringen zorgen ervoor dat bij ons kwaliteit en stukwerk samen gaan en dit tegen scherpe prijzen. Zin in samenwerking? Wij leiden u graag rond in onze hallen en ateliers en tonen u waarom wij uw opdrachten perfect kunnen uitvoeren. Zo kan u met eigen ogen zien hoe we efficiëntie, automatisering, energiezuinigheid, veiligheid en ergonomie verzoenen. 
De machine is niets zonder de mens. Onze meest waardevolle productiefactoren zijn de ervaren houtbewerkers en meubelmakers die met oog voor detail en met alle knepen van het ambacht de machines aansturen en waar nodig zelf hun handen aanwenden om uw meubels en meubelonderdelen te creëren.

Onze zorg


Als familiebedrijf willen we in al wat we ondernemen een lange-termijn perspectief hanteren. We voelen ons betrokken bij het welzijn van onze klanten, leveranciers, onze medewerkers en de lokale gemeenschap.

Als ondernemer dragen we een grote verantwoordelijkheid voor werkgelegenheid en welvaartscreatie in eigen streek. Wij zijn steeds op zoek naar middelen om onze productieprocessen te optimaliseren en de ecologische voetafdruk te beperken. Door onze efficiënte processen en machines kunnen we met minder energie- en materiaalverlies produceren. Ons volledig elektriciteitsgebruik wordt door zonne-energie opgewekt en bij de keuze van onze bedrijfswagens is zuinigheid een doorslaggevende factor. 

Daarnaast wordt ons houtafval tot pellets herwerkt – niets gaat verloren. In onze lakkerij proberen we bij de keuze van lakken en verven steeds naar een maximalisatie van materiaaleigenschappen bij minimale ecologische impact te streven. Onze houtvoorraden en plaatmaterialen kopen we al jarenlang bij dezelfde betrouwbare partners in. Hout is het duurzaam materiaal bij uitstek mits het uit verantwoord bosbeheer komt. Voor minder dan dat doen we het niet.

Bekijk onze bedrijfsfilm


De browser die u gebruikt is verouderd, het kan zijn dat onze website niet correct weergegeven wordt. Voor een veilige browser adviseren wij u gebruik te maken van de volgende update.

Update mijn browser Nee bedankt